ئەرکی وێنە ئەرشیفییەکان لە بەرهەمهێنانی فیلـمە بەڵگەنامەییەکانی تایبەت بە کیمیایی بارانکردنی هەڵەبجە لە تەلەفیزیۆنە ئاسمانییە کوردییەکاندا - فەتحوڵا, پ د. ئیبراهیم سەعید; رحیم, پ.ی. د. دڵشاد مستەفا; ئاغا, ئاوات نامق (Sulaimani Journal for Humanities, 2023)
ئامانج لەم توێژینەوەیە ئاگاداربوونە لە ئەرکی وێنە ئەرشیفییە بەکارهاتووەکانی ئەو فیلمە بەڵگەنامەییانەی بۆ کەناڵە کوردییە ئاسمانییەکانی KNN, NRT, Rudaw, K24 دروستکراون و تایبەتن بە تاوانی کیمیایی بارانکردنی شاری هەڵەبجەو ناوچەکانی دەوروبەری لە ڕۆژی ١٦ی مارتی ١٩٨٨. توێژینەوەکە بە پشت بەستن بە ئامڕازی شیکردنەوەی ناوەڕۆک وێنە ئەرشیفییەکانی هەشت فیلمی بەڵگەنامەیی تایبەت بە کیمیایی بارانکردنی هەڵەبجەی شیکردۆتەوە، دوای هەڵاوێرکردنی داتاو زانیارییەکان توێژینەوەکە گەیشتۆتە چەند دەرئەنجامێک لەوانە: وێنەی جوڵاوی ئەرشیفیی (فیلم) زۆرترین جار لەو فیلمانەدا بەکار‌‌هێنراون و ئەرکی سەرەکییان هەوڵدان بووە بۆ دروستکردنی کۆدەنگییەک لە سەر هەڵویستی سیاسیی، تەیارکردنی ڕای گشتیی و جەختکردنەوە لەسەر ناسنامەی نەتەوەیی. توێژینەوەکە چەند پێشنیارێکی خستۆتە ڕوو لەوانە پێویستیی بە زیندوویی هێشتنەوەی یادەکەو نەهێشتنی کاڵبوونەوەی لە هزرو ناخی مرۆڤی کوردو تێکڕای مرۆڤایەتییدا، وێڕای پێویستیی کارکردن لە رێگەی بەرهەمی جۆراوجۆری تەلەفزیۆنیی و سینەمایی، لە پێناو ئاشکراکردنی هەموو لایەنە شاراوەکانی ئەو تاوانە و ڕێگریی لە دووبارە بوونەوەی بەرامبەر گەلی کورد و تێكڕای گەلانی جیهان.