سایکس بیکۆ و دێزاینى ڕۆژهەڵاتى ناوەڕاست پڕۆژەى کورد بۆ چاکسازیەکەى - عبدالخالق, مسعود (Sulaimani Journal for Humanities, 2018)
پێشەکی: لەدوای ئەو دیزاینە لەنگەی سایکس بیکۆ لە ڕۆژهەڵاتی ناوەڕاست ئەو ناوچەیە بەردەوامە لە نائارامی و کارەسات و دواکەوتن،چەندین پرۆژەی جیهانی و ئیقلیمی بۆ چاکسازی سەری هەڵداوە،جگە لە دوو پرۆژە باقیەکەی تر پرۆژەی خۆماڵی ناوچەکە نین، کوردستانیش ڕەقەمێکی ڕەسەنی ناوچەکەیە کەچی تا ئێستا خاوەنی پرۆژەی خۆی نیە بۆ ئەو چاکسازیە،کەمتر هەستیشمان بەوەها تەقەلایەک کردوە.