The Integral theory in Comparative Literature - Karim, Dr. Dahir Latif; Fuad, Niyan Nausherwan (Sulaimani Journal for Humanities, 2000)
لەم لێكوڵينەوەیەدا جەختمان خستۆته سەر بابەتێکی نوێی تری ئەدەبی بەراووردکارییەوه که لەوەو پێش له نێو تیۆرەکانی ئەم ئەدەبەدا باسی ليوەنەكراوە ئە ویش دوو بابەتی دژ بەیەك که هەریەکەیان به جوانییەکەی خۆی ئەوی تریان تەواو دەكات وەك: ژیان لای شاعیرێکی کوردو مردن لای شاعیرێکی عەرەب یان ئینگلیز.......